Ophidia

Bohemian BellyDance

Ammattitaitoisen ryhmän ohjaaja ja pääkoreografi on Laura Luna, jolla on vankka kokemus Tribal Fusion -vatsatanssista, Datura™-tyylistä sekä itämaisesta tanssista. Kaikilla viisihenkisen ryhmän tanssijoilla on pitkä tanssitausta, ja he ovat esiintyneet vuosia sekä soolona että erilaisissa ryhmissä. Tällä kokoonpanolla he ovat esiintyneet vuodesta 2015, ensin osana Laura Lunan Kaira Tribe -oppilasryhmää ja vuodesta 2018 alkaen vakiintuneena ammattilaistanssiryhmänä.

Ophidia on helsinkiläinen fuusiovatsatanssiryhmä, jonka hypnoottiset esitykset vievät katsojan ajatukset hämyisiin kabareetunnelmiin, lumottuihin öisiin puutarhoihin ja unohdettuihin myyttisiin maailmoihin. Ryhmän pääasiallinen tyylilaji on Tribal Fusion, jossa vatsatanssin sensuellin pehmeä liikekieli yhdistyy särmikkäisiin aksentteihin ja yllätyksellisiin mausteisiin muista tanssilajeista. Ophidian tanssinumeroissa näistä elementeistä muodostuu boheemi mutta elegantti kokonaisuus, joka tarjoaa yleisölle unohtumattoman hetken salaperäisessä rinnakkaistodellisuudessa.

Ophidia

Kuva: Asko Jonathan Photography
Kuva: Asko Jonathan Photography
Kuva: Oona Elena Kassila

Laura luna

Laura aloitti Itämaisen tanssin syksyllä 2001 ja yhdeksän vuotta myöhemmin löytyivät Youtubesta Rachel Brice ja Tribal Fusion, jotka inspiroivat lähtemään hakemaan uutta tanssioppia ulkomailta saakka. Intohimoinen harrastus muuttui pian myös työksi, kun Laura alkoi opettaa lajia ensimmäisten joukossa Suomessa. Hän on esiintynyt soolona sekä ryhmissä ja opettanut vuodesta 2011 saakka. Alkaen vuodesta 2017 Laura on ollut myös Rachel Bricen sertifioima Datura Style™ -opettaja. Kaira Triben hän perusti vuonna 2012 ja ryhmän pitkäaikaisista jäsenistä muodostui lopulta ammattilaisryhmä Ophidia. Taike myönsi Lauralla 2kk taiteilija-apurahan vuonna 2020.

 

Itämaisen tanssin ja Tribal Fusionin lisäksi Laura on tanssinut mm. FCBD®-styleä (ent. ATS®), intialaisia tansseja, turkkilaista Romanitanssia, Voguingia, Poppingia sekä Swing-tansseja. Muilta ammateiltaan hän on kuvataiteilija, korusuunnittelija ja käsityöläinen, ja Kaira Triben puvustusten visuaalinen ilme onkin saanut paljon positiivista palautetta vuosien varrella. Hän on myös tapahtumatuottaja, jonka käsialaa ovat mm. Underground Cabaret, Café Bohemia sekä Tribal SUmmer Camp Finland.Tanssin ja taiteen lisäksi Laura on kulttuuri- ja historianörtti.

 

Laura Lunan tyyli on sekoitus old school Tribalia, modernimpia vaikutteita ja luonnollista flowta. Improvisaatio on iso osa koreografioiden luomisprosessia ja usein sooloissaan hän luo tanssin siinä hetkessä myös lavalla. Koreografioissaan hän käsittelee usein ihmisen sisäisiä maailmoja, ristiriitoja, toiveita, pelkoja ja alitajunnan kerroksia sekä tutkii erilaisia arkkityyppejä ja mytologisia hahmoja. Toisaalta, joskus tanssi on “vain” tanssi! Propseista Lauran suosikit ovat maaginen miekka ja tunnelmaa nostattavat zillit.

Ane

Ane on kansainvälisesti tunnettu burleskitaiteilija, jolla on esiintymiskokemusta yli vuosikymmenen ajalta sekä Suomesta että muualta Euroopasta. Myös New Yorkissa hän on esiintynyt muutaman kerran. Ane rakastui Tribal Fusioniin ensinäkemältä ja on opiskellut lajia vuodesta 2011 Laura Lunan ohjauksessa. Hän osallistuu myös innokkaasti eri opettajien tanssiin ja esiintymiseen liittyviin työpajoihin aina kun mahdollista. Ane astuu mielellään ulos mukavuusalueeltaan ja on siksi kokeillut myös charlestonia, twerkiä ja dancehallia.

Ane on ollut mukana Laura Lunan Kaira Tribe -oppilasryhmässä vuodesta 2012 ja esittänyt ensimmäisen Tribal Fusion -soolonsa vuonna 2013. Kotikaupungissaan hän tanssi vuosia baskitanssiryhmässä nimeltä Andra Mari Dantzari Talde. Ane on opettanut burleskia vuodesta 2013 ja Tribal Fusionia vuodesta 2018.

Ane ammentaa inspiraatiota 1900-luvun alun estetiikasta ja panostaa esityksissään yksityiskohtaiseen, runsaaseen puvustukseen, joka henkii vanhan maailman glamouria. Burleskiesityksissään hän käyttää monipuolisesti erilaisia välineitä ja on erityisesti mieltynyt suuriin höyhenviuhkoihin. Esiintyjänä Anella on vahva lavapresenssi ja hän pyrkii aina luomaan aidon kontaktin yleisöön.

Kuva: Jari Flinck
Kuva: Marko Konttinen

Anni Dohlen

Anni Dohlen on sertifioitu Integrated Dance -tanssinohjaaja, jota viehättää tanssin tummempi puoli. Anni opettaa Tribal Fusion -vatsatanssia metallimusiikkiin ja häntä kiehtovat pimeän Pohjolan mystiset salaisuudet.

Anni on tanssinut yli 15 vuotta ja kerännyt kokemusta lähinnä vatsatanssin eri tyylilajeista. Tribal Fusion vei sydämen kuusi vuotta sitten ja sille tielle hän on jäänyt. Vatsatanssin lisäksi Anni on käynyt flow-taiteiden, street-jazzin ja show-tanssin viikkotunneilla ja kokeillut monia eri tanssilajeja lyhytkurssien muodossa. Tällä hetkellä hän käy poppingin ja commercial -tanssin viikkotunneilla ja opiskelee pilates-ohjaajaksi. 

Anni on esiintynyt monissa eri tanssiryhmissä ja ottanut osaa kansainvälisiin tanssiprojekteihin, kuten Englannissa järjestettävään Juniper Projectiin 2018. Ophidia Bohemian Belly Dance -ryhmän lisäksi Anni esiintyy fuusiovatsatanssiryhmä Nox Menten kanssa. Hän on opiskellut monien kansainvälisten ja kotimaisten opettajien johdolla kehittäen omaa tanssitekniikkaansa ja esiintymistaitojaan. Anni on tanssinut Laura Lunan ohjauksessa vuodesta 2014.

Minka

Minka tutustui Tribal Fusioniin vuonna 2011, rakastui lajiin saman tien ja on siitä asti tanssinut sekä Laura Lunan ohjauksessa että lukuisten muiden opettajien työpajoissa ja lyhytkursseilla. Laura Lunan esiintyvässä oppilasryhmässä Kaira Tribessa hän on ollut mukana sen perustamisesta asti. Minka on myös tanssinut Oriental Hypessä ja esiintynyt The Shangri-La Showgirls ja The Shangrilettes -burleskiryhmissä. Lisäksi hän on esiintynyt kahdessa eri burleskiryhmässä.

Minka kokeilee mielellään eri tanssilajeja ja heittäytyy innokkaasti mukaan erilaisiin projekteihin. Soolotanssijana hän nauttii erityisesti improvisaatiosta sen hetkellisyyden ja intensiivisyyden vuoksi. Omalla tanssillaan Minka haluaa välittää yleisölle vahvaa tunnetta ja läsnäoloa.

Kuva: Maria Kimalle
Kuva: Asko Jonathan Photography

Tiitta

Tiitta on tanssinut Tribal Fusionia Laura Lunan ohjauksessa vuodesta 2012. Samaan aikaan hän aloitti opiskelemaan myös lajia nimeltä American Cabaret Belly Dance, jonka kautta hän rakastui erilaisten välineiden eli "proppien" kanssa tanssimiseen, erityisesti miekkaan. Tästä heräsi kiinnostus flow-taiteisiin, joita hän myös nykyään opiskelee. Vuodesta 2017 hän on tanssinut myös Datura Style™a Laura Lunan ohjauksessa. 

Tiitta on osallistunut paljon vatsatanssiaiheisiin useiden eri opettajien työpajoihin. Hän on esiintynyt soolona, Laura Lunan ohjaaman oppilasryhmän Kaira Triben sekä fuusiovatsatanssiryhmien Nox Menten sekä Yilan Kabilesin kanssa kotimaassa ja ulkomailla.

Tiitalla on vankka balettitausta, jonka lisäksi hän on tanssinut useita muita tanssilajeja. Ammatiltaan Tiitta on korun- ja hatuntekijä. 

ophidit